Lehetséges a profi weboldal készítés olcsón?

A rövid válasz az, hogy igen, lehetséges a profi honlap készítés úgy is, hogy nem költünk rá félmillió forintot, vagy még annál is többet. Ehhez azonban szükséged lesz egy olyan weboldal készítéssel foglalkozó csapatra, akik megfelelő szakértelemmel rendelkeznek az online marketing és a webfejlesztés területein belül. A továbbiakban részletezzük, hogy mi kell még az olcsó (de minőségi) weboldal készítéshez.

Mi a szerepe a webfejlesztőnek?

A profi weboldal készítés nem lenne megvalósítható egy webfejlesztő csapat nélkül. Hiszen önállóan nekifogni mindenféle informatikai tapasztalat nélkül a weblap készítésbe szinte lehetetlen: több száz órát vesz majd el az életedből, mire kitapasztalod a programok működését, és még így is fogsz találkozni olyan problémákkal, amelyeket nem leszel képes megoldani egymagad.

Ezzel szemben a webfejlesztő csapat mindent elvégez helyetted a tervezéstől, az UI/UX design elkészítésétől, az online marketing és SEO beállításokon át, egészen a teljes körű beüzemelésig és a legfontosabb bővítmények feltelepítéséig.

Mennyibe kerül egy weboldal 2023-ban?

A weboldal készítés árak 2023-ban sem csökkennek, hiszen folyamatosan növekszik mindennek az ára, beleértve az online szoftvereket és a webfejlesztők szolgáltatásait is. Általánosságban elmondható azonban, hogy az egyedi fejlesztések minimalizálása révén nagyjából 200.000-300.000 Ft közé be lehet szűkíteni egy jól működő, igényesen felépített, vevőszerző WordPress weboldal árát.

Ebben az árban benne van a domain regisztrációja, a tárhely megvásárlása, a weblap felépítése a megfelelő CMS rendszerrel, sablonnal és bővítményekkel együtt, valamint az online marketinges, a szövegíró, a webdesigner és a webfejlesztő költsége.

Egy honlap létrehozása tehát sohasem olcsó, mert rengeteg apró összetevőből alakul ki a végeredmény. Azonban mindennek az alapja egy megbízható webfejlesztő csapat, akik leszállítják számodra álmaid weboldalát.