A műanyag ablak tényleg jó hőszigetelő

Amikor hőszigetelésről beszélünk, nem csak egy extra szempontot veszünk figyelembe, ami hozzáad egy termék értékéhez, amennyiben jól teljesít ezen a téren.

A hőszigetelés nagyon meghatározó szempont egy otthonban, hiszen ennek köszönhetően lesz télen jó meleg egy lakás, nyáron pedig kellemesen hűvös. Vagy legalábbis nem kánikula fogja uralni nyáron sem az otthont. Ez pedig nemcsak komfort szempont, hanem a lakás élhetőségét is meghatározza. Ha télen megfázunk otthon, nyáron pedig fuldokolunk a párás meleg levegőtől, akkor komoly gondok vannak a ház szigetelésével. Ezért, amikor műanyag ablakot választunk, fontos olyan gyártmányt vásárolni, melynek hőszigetelő képességében is megbízhatunk.

A daidalos.hu oldalán például garantáltan ilyen kiszerelésekkel találkozhatunk! És a minőségi gyártmányú műanyag ablakban bízhatunk, hogy nem fog csalódást okozni! Mivel az elmúlt években komoly szigorításokat vezettek be a műanyag ablakprofilok gyártása során, pontosan a szigetelő képesség javítása érdekében, ezért a gyártókra is komoly nyomás helyeződött, hogy minél jobb teljesítményt tegyenek le az asztalra. Ezt úgy sikerült elérniük, hogy egyfelől növelték a műanyag ablak légkamráinak számát 3-4ről 5-6ra.

Továbbá, ezzel arányosan a műanyag ablak geometriai felépítésén is javítani kellett az eredmény érdekében. Ezen felül pedig a légkamrák számával arányosan a beépítési mélységet is növelni kellett, amit 70mm-re, vagy annál is nagyobbra növeltek. Ezek által a javítások által sikerült elérni a műanyag ablak hőszigetelő képességének javítását, aminek köszönhetően nem az utcát fogja fűteni, aki minőségi gyártmányt vásárol!