Fényjáték otthon a sávos roló által!

A fényekkel való játék az otthoni hangulat megteremtésében is meghatározó szerepet játszik. Ahogyan wellness hotelekben és relaxációs központokban is szeretnek hangulatvilágítással luxus érzetet kelteni a vendégek számára, úgy ezt az otthonukba is szeretik sokan becsempészni.

A mai különféle árnyékolástechnikai megoldásoknak köszönhetően ezt már nemcsak a lámpákkal való játékkal lehet megteremteni! Az egyik legjobb hangulati elem az árnyékolók világában a sávos roló! Működését tekintve a sötétítő anyag két rétegben fut egymás mögött, viszont nem teljesen homogén anyagból készülnek. Ahogyan a sávos roló elnevezéséből is fakad, sávosan váltakoznak egymás alatt az árnyékoló és az átlátszó rétegek.

Az általában gyöngylánc működtetésű sávos rolókat ennek segítségével tudjuk egymáshoz képest elmozdítani. Ezáltal pedig többféle állapotba tudjuk beállítani a sávos rolókat. Lehet fényáteresztő módba tenni, lehet félig takart vagy teljesen zárt állapotba tenni. Ezek között is vannak persze átmenetek, így úgy játszunk a fényáteresztéssel, ahogyan csak szeretnénk. Az alapján is állíthatjuk az árnyékolási fokozatot, hogy mennyire zavar éppen a beáramló fény mennyisége, de az alapján is, hogy milyen hangulatot szeretnénk a szobában megteremteni.

És amikor szeretnénk, hogy maximálisan be tudjon áramolni a kinti fény, akkor a kezelő segítségével teljesen fel is tudjuk húzni a sávos rolót. Különböző színekben, anyagokban, méretekben és textúrákban érhetőek el, ezáltal még lehet fokozni a dekoratív megjelenést is! Érdemes körülnézni a jobbotlet.hu oldalán!