Az igazán jó széldzseki nem csak vízálló – íme, további 5 fontos tulajdonság

Az átmeneti ruházat hallatán elsőre talán a tavaszi és őszi kabátok, cipők jutnak eszünkbe. Ezek a darabok általában közepesen meleg, és vízálló tulajdonságokkal bírnak.

Ám nem az említett évszakokban van szükségünk ilyen jellegű öltözetre, hiszen nyáron előfordulhatnak hűvösebb, télen pedig melegebb, mégis esős és szelesebb napok. Ezekre az időszakokra különösen jól jön egy széldzseki, amit reggel munkába menet akkor is magunkra vehetünk, ha csak az autónkig sétálunk – és akkor is, ha egy kiránduláskor tartjuk magunknál a biztonság kedvéért egy borús napon.

A széldzsekik nagy előnyei közé tartozik, hogy rengeteg színben elérhetőek, gyakoriak az uniszex darabok is belőlük, így a családnak több tagja is készenlétben tarthat egyetlen darabot – attól függően, ki indul útnak. A legtöbb széldzseki poliészterből készül, könnyű anyaga miatt is sokan kedvelik.

A legfontosabb természetesen, hogy a széldzsekik víz- és szélállóak legyenek, de rengeteg hasznos jellemző létezik, amiket érdemes még a kiválasztásnál keresni:

  1. Belső bélés a testrészen és az ujjakon egyaránt
  2. Rejtett tépőzár, levehető kapucnival
  3. Állítható derékrész
  4. Rugalmas passzé az ujjrészeken
  5. Praktikus zsebek

A fentiek inspirációt adhatnak a tökéletes darab kiválasztásához, de akkor sem kell megijednünk, ha nem sikerül elsőre megtalálnunk a számunkra legjobb kabátot. A széldzsekik kedvező árának köszönhetően akár több darabot is begyűjthetünk, míg a számunkra legjobbat megtaláljuk.