A közterületi játszótér központi szerepet tölt be

A közterületi játszótér központi szerepet tölt be egy település életében. A családok élete köré szerveződik a mindennapok során, így nemcsak egy elhagyatott parkot jelent.

A közterületi játszótér olyan hely, ahova a gyerekek a bölcsőde, óvoda, iskola után elmennek, és levezetik a sok energiát. Sokszor alig várják, hogy kiszabaduljanak az intézményrendszer kereteiből, és a szabadban, szabadon szaladgálhassanak, játszhassanak. A közterületi játszóterek ezért is töltenek be fontos szerepet, mert a móka és a szórakozás elérhető terepei.

A gyerekeikre felügyelő szülők is sok időt töltenek itt délutánonként, így a felnőttek számára is egyfajta közösségi teret jelentenek a közterületi játszóterek. Számos család barátkozhat meg egymással ezeken a helyeken, így fontos kapcsolódási pont. Egy szociális tér a szabad ég alatt. Mivel ennyi időt töltenek itt a családok, nem mindegy, milyen minőségűek ezek a közterületi játszóterek.

A faberland.hu oldalán EU szabványoknak megfelelő, minőségi és esztétikus játék eszközöket vásárolhatunk, hogy valóban színvonalas közterületi játszótér kialakítása legyen kivitelezhető.  Érdemes azon dolgozni, hogy azok a helyek, ahol sok időt töltenek el a gyerekek és a családok, valóban lélekemelőek legyenek, és ne elhanyagoltak. A minőségi eszközök emelik egy tér színvonalát és látványát egyaránt. Érdemes ezért ilyen eszközökbe beruházni, hogy valóban élmény legyen a gyerekeknek és szülőknek egyaránt az ott töltött idő!