A műfű lerakása már egyszerűbb feladat

A műfű telepítése alapvetően egy összetett feladat, aminek megvan a maga sorrendje aszerint, milyen talajra történik a telepítés. Egy kertbe bonyolultabb folyamat lesz a telepítés, mint egy erkélyre. Mégis, az eredmény önmagáért fog beszélni, bármilyen talajra is kerül a gyepszőnyeg!

A rétegrend kialakítása jelenti a bonyodalmat egy kert esetében, azonban kihagyhatatlan és jelentős lépés a megfelelő kivitelezés jegyében. A műfű lerakása viszont már egy egyszerűbb feladatot fog jelenteni. A műfű lerakása és rögzítése persze szintén kulcsfontosságú lépés, amit nem lehet elnagyoltan elvégezni, de a rétegrend kialakításánál könnyebb dolgunk lesz itt.

A műfű lerakása során meg kell nézni elsősorban a szálirányt, hogy a megfelelő irányba nézzenek a szálak. A megfelelő irány az, amerre a szálak szembe fognak nézni az aktív életterünkkel, ahonnan a legtöbbször fogjuk megtekinteni pázsitunkat. Ugyanis, a műfű lerakását akkor végezzük szakszerűen, ha szemből tekinthetjük majd meg a végeredményt. Innen néz ki a legszebben. A műfű lerakását a rögzítés követi. A szálirány szerint kell kigurítani a tekercset és kifeszítve rögzíteni a széleit 0,5 méterenként rögzítő tüskével.

A műfű lerakásának folyamatát azzal zárjuk, hogy megborzoljuk a szálakat és gyönyörködünk a végeredményben. Ha valóban számít a minőségi gyártmány telepítése otthonunkba, akkor mindenképp nézzünk körül a grassland.hu oldalán, ahol 7 éves szakmai tapasztalattal, és belga minőségű gyártmánnyal fogunk találkozni!