A Hajdu villanybojlerek vízkőtelenítése így a legegyszerűbb

Minden villanybojler hajlamos vízkövesedni, és ez alól a jól ismert és szeretett Hajdu bojlerek sem kivételek. Azonban létezik egy olyan módszer, amivel meghosszabbítható az élettartama.

A vízkő ugyanis az első számú ellensége a Hajdu bojlereknek is. A vízkő pedig nem más, mint vízben oldott mész.

A mészlerakódások számos problémát okoznak a vízmelegítőnél, és a vízmelegítő korai pusztulását jelenthetik

A megelőző karbantartás, kiváltképpen, ha a Hajdu bojlerekre szakosodott szakember végzi, kulcsfontosságú a melegvíz-bojler hosszabb élettartamához.

A bojler fűtőszálán vagy alján lerakódó mész és más, a csapvízből kioldódó ásványi lerakódások befolyásolhatják a vízmelegítő működését, és pénzbe kerülhetnek. Minél tovább halogatja a karbantartást, annál többe.

Hogyan veheti fel a harcot a vízkőlerakódások ellen

A saját maga által végzett karbantartással meghosszabbíthatja bojlere élettartamát:

  1. Évente öblítse át Hajdu bojlerét. Évente egyszer kapcsolja ki a bojlert teljesen, hagyja kihűlni, és eressze le a vizet. A kalciumrészecskék a vízzel együtt ki fognak ürülni a tartályból.
  2. Tartsa a Hajdu bojlert megfelelő hőmérsékleten. Minél melegebb a víz, annál több kalcium csapódik ki belőle. Ügyeljen arra, hogy a vízmelegítője ne legyen a gyártó által ajánlott hőmérséklet fölé állítva, ami általában 50 és 60 °C között van.

A vízkőtől rosszul működő Hajdu bojler egyre több áramot fogyaszt

Ha örökké arra vár, hogy a Hajdu villanybojler végre felmelegítse a vizet, majd sietnie kell, hogy ne fogyjon el a forró víz hamar, akkor szinte biztos, hogy a vízkő lesz a gond.

Minél több a lerakódás, annál kevesebb forró vizet fog a Hajdu bojler előállítani, mint amennyit Ön szeretne. De néhány egyszerű megoldással meghosszabbíthatja az élettartamát!

Ha pedig további profi szaktanácsot keres a Hajdu bojlere karbantartásához, itt megtalálja.