Parfümrendelés: ezért ne félj az online vásárlástól

A legtöbb fizikális érték ma már csak pár kattintásnyi távolságra van tőlünk. A megfelelő paraméterek megadása után a vágyott cipő, bútor, ékszer, étel az ajtónk elé érkezik. Az elmúlt másfél év alatt olyan árucikkek és szolgáltatások is elérhetővé váltak online, amelyekről bár sosem gondoltuk, hogy nem lehetnének kivitelezhetőek ilyen módon, de nem is erőltettük ilyen formájukat. Ezek például az online táncórák, e-receptek, de az online parfümériák népszerűsége is az utóbbi hónapokban ugrott meg. Miért is tartottunk eddig ettől a praktikus megoldástól? Milyen tudás szükséges ahhoz, hogy biztonsággal rendelhessünk parfümöt az internetről? Az Ékszerakció csokorba szedte a legfontosabb szempontokat, hogy, amíg az okostelefon nem képes illatjeleket kibocsátani, addig se maradjunk le a legkiválóbb illatokról!

Miből választhatunk parfümrendelés során?

A parfüm mint humán illatosító kategóriát négy alcsoportra oszthatjuk:

  • Kölnivíz: 70% alkohol és 2-4% illatesszencia oldata, mely 2 órán keresztül biztosít finom illatot.
  • Toalett víz (EDT): 80% alkohol és 5-15% esszencia oldata; 2-3 órán át illatozhatunk tőle.
  • Parfümvíz: 85-90%-nyi alkoholban oldanak fel 15-20% illatesszenciát; így 4-5 órán át áraszthatjuk magunkból a finom illatot.
  • Parfüm: 90-95%-os alkohol- és 20 vagy akár 40%-os esszenciatartalommal a legtovább, közel 6-8 órán keresztül biztosíthatjuk, hogy kellemesen illatozhassunk.

Mikor mit érzünk?

Azt már megtapasztalhattuk, hogy parfümjeink varázslatosak: mindenkin picit másként érződnek, s az idő előrehaladtával változtatják “árnyalataikat”. Ez az összetevők eltérő párolgási idejével, az emberek különböző természetes bukéjával és a környezet hőmérsékletével is magyarázható, többek között.

A parfümöknek három tónusa van, melyek egymást követően szabadulnak fel, így a felvételtől számítva eltérő időpontban érezhetjük ki őket igazán.

Parfüm feje, vagyis a magas tónusok. Ezeket érezzük ki legelőször, mikor megillatolunk egy parfümöt. Pár percig tartó élményt biztosítanak, mégis, általában, ez alapján hozzunk meg a döntésünket a parfümöt illetően.

Parfüm szíve, azaz a közepes tónusok. Ők szabadulnak fel másodszorra, s ők adják a parfüm igazi jellegét. Találó az elnevezés: ők a parfüm szíve. Órákon át tartó illatélményt biztosítanak.

Parfüm alja, vagyis az alacsony tónusok. A szív tónusok gyengülése után őket érezzük már csak. Többnyire fás, vaníliás vagy borostyán jellegű illatok.

Illatkarakterek

Itt öt fő csoportot állapíthatunk meg. Ezek azok a jellegek, amik meghatározzák, a parfüm illatát; amik alapján eldöntjük, tetszik-e a parfüm vagy se. Leírva és felidézve őket tudnak segíteni online parfümrendelések alkalmával is.

Virágos csoport

Elsősorban a női parfümök összetevője. A fiatalabb korosztály a virág- gyümölcs, míg az érettebbek a virág-orientális illatkombinációt kedvelik. A legfontosabb esszenciák: rózsa, ibolya, jázmin, gyöngyvirág, a maguk romantikus jellegével. Egyre népszerűbbek a zöld virágillatok: zöldtea, menta, melyek frissességet kölcsönöznek.

Citrusos csoport

Ha már frissesség, akkor: citrom, narancs, bergamott, grapefruit! Napközbeni viselethez az üdeség, éberség, energikusság érzetéért férfiaknak, nõknek egyaránt.

Orientális (Keleties) csoport

Ezek az esszenciák repítenek el bennünket a datolyapálmák árnyékába, a homokdűnék lábához, Aladdin varázsvilágába. Vanília, borostyán, kávé, kakaó, pézsma, bors, fahéj, szegfűszeg a legmeghatározóbb esszenciák. Az édes-fűszeres illatkombináció, a legjobb értelemben, nehézkessé teszi a parfümöt, ami viselőjét stabil, de titokzatos személyként tünteti fel. Késő délutáni, esti alkalmakhoz ajánljuk. Az érettebb hölgyek illatvilága.

Fás csoport

Elsősorban kiegészítő csoport, amit a többivel kombinálva alkalmaznak férfi és nõi parfümökben egyaránt. Szantál-, ébenfa, cédrus a legnépszerűbb esszenciák.

Chypré csoport

Egy “földhöz ragadt” illatcsoport: moha, gallyak, tölgy, föld kombinálva a citrusos esszenciákkal; főként férfias illatok részeként.

Az online parfümvásárlás előnyei

Az online parfümériák mindent elkövetnek, hogy a vásárló a legpontosabban meg tudja állapítani, milyen parfümöt fog választani, hiszen nekik is ez áll érdekükben. Ezért a parfümöket a lehető legalaposabban leírják, így nagy meglepetésekre nem kell számítanunk. Míg egy valódi parfümériában sokkal kevesebb információt kapunk meg a kiszemelt parfümről.

Ezen felül, online parfümrendelés során a legritkább parfümkülönlegességek is elérhetővé válnak; sőt az áruk is kedvezőbb. Akár éjjel is leadhatom parfümrendelésemet, ami az ajtóm elé fog érkezni pár napon belül, értékes időt spórolva meg számomra. A legtöbb online parfüméria, esetleges melléfogás esetén szívesen ki is cseréli az illatokat; a feltételek parfümériánként változnak.

Online munkavégzés, online ügyintézés, online vásárlás, online parfümrendelés: Az ismeretlent nem feltétlen kikerülni, inkább megbarátkozni érdemes vele. Az Ékszerakció fenti összefoglalója alapján tegyünk mi is egy bátor kísérletet online parfümvásárlásra! Elő az illat-képzelőerővel!