Műfű beltéren? Most komolyan?

Igen! A modern, avagy kortárs lakberendezési stílus sok tekintetben szolgált újdonságokkal a korábbi lakberendezési stílusokhoz képest. Bár a korábbiaknál sokkal letisztultabb, monokrómabb, viszonylag kevés színbőt táplálkozik ez az irány. De nincs még egy olyan irányzat, mely ennyire nagy erőbefektetéssel törekszik a természetes anyagok imitációinak bevitelére az otthonba.
Mintha csak azt mondaná a modern lakberendezés, hogy: “igen, túlzásba estünk a nagy ridegséggel, kellene is valamilyen természetes hatású elem a lakásokba, de azért az igazi természetességig csak nem mehetünk vissza…”. Így jött képbe a beton, a márvány és a különböző típusokban gyártott műfű.

Legutóbbi csak az utolsó pár évben ütötte fel a fejét a kortárs, modern stílusban, mint beltéri elem. A műfű, ahogy felütötte a fejét közkedveltté vált. Nem véletlen, hogy azzal a trenddel párhuzamosan bukkant fel a stílusban, mely arra törekszik, hogy némi kerekdedséget, puhaságot csempésszen az otthonokba.

A kerekded kanapék esetében az ülőrész, a háttámla, a karfa minden lekerekített és többnyire nagy belső terekben mutatnak ezek jól. A műfű pedig falakon szokott elsősorban felbukkanni, igazából bármelyik helyiségben jól mutathat, mint mű-biodíszlet. A műfüvek révén egyszerű természetes hatást elérni, és még csak nem is kell őket folyamatosan gondozni, sőt, szinte sose kell őket gondozni. Számos variánsa elérhető a gyeptégláknak, olyan gyártmányok is vannak ma már, melyek minden tekintetben hasonlítanak az igazi füvekre, színben, texturában, szálhosszúságban egyaránt.