A székhelyszolgáltatás egyszerűbb adminisztrációs lehetőségeket biztosít

A könnyebb adminisztráció miatt elsősorban a kezdő vállalkozók számára hasznos lehet a székhelyszolgáltatás megkötése. Ennek a céges szolgáltatásnak a lényege az, hogy a szolgáltató irodájába jelenti be a cég a hivatalos székhelyét. Ez azzal jár, hogy innentől fogva ide fog érkezni az összes hivatalos levele a cégnek, itt is kell azokat tárolni.

Azon túl, hogy ez lesz a cég levelezési címe, a székhelyszolgáltatást biztosító cég még képviseli is a vele kapcsolatban álló cégeket gazdasági szakemberek által, megőrzik és bemutatják a leveleket szükség esetén a NAV embereinek.

Sok mindenki a saját otthonába jelenti be a székhelyét, akkor, amikor még nem rendelkeznek saját irodával. Ez pedig nem bizonyul a legtöbbek számára kényelmes megoldásnak, a legtöbben egyszerűen nem szeretnék keverni a magánéleti dolgokat a munkahelyiekkel. Számukra ideális választás egy székhelyszolgáltatás, hiszen így egyszerűen megszabadulhatnak otthon a céges papírok adminisztrációjának a terhétől. Ha a fővárosban keres valaki székhelyszolgáltatót, akkor érdemes olyan céget választani, akiknél más céges szolgáltatások is elérhetőek, mint a céges könyvelés.

A székhelyszolgáltatás másik előnye az, hogy akár egy regisztrációval belvárosi irodává tehető a vállalkozásunk. Ha ez fontos szempont lehet számunkra, akkor érdemes egy olyan szolgáltatót keresni, aki a sűrű belvárosban van jelen. De nem csak ez a lehetőség nyitott előttünk, vidéki nagyvárosba is leköltöztethetjük székhely szempontjából a vállalkozásunkat, ha kell.