A kanapéágyak előnyei és hátrányai

A legtöbb kanapéágyak kényelmes, függetlenül attól, hogyan használjuk őket. Természetesen figyelembe kell venni, hogy ezek nem mindig helyettesítik egy állandó ágy kényelmét.

Egy kanapéágy kiváló szolgálatot tesz ottalvó vendégek esetén

Egy kanapéágy nagyszerű lehetőséget kínál a rendelkezésre álló hely optimalizálására. Főként a hosszabb ünnepek alatt fogadunk gyakran messziről jött vendégeket. Előfordulhat azonban, hogy nem mindig áll rendelkezésre külön vendégszoba, így ez a bútordarab kiváló szolgálatot tehet akár a nappaliban is.

Amikor csak szeretnénk, élvezhetjük a komfortos kanapét, és szükség esetén kényelmes ággyá alakíthatjuk. Valójában még csak a vendégek elszállásolásakor nyitjuk ki a kanapéágyat, használhatjuk egy kényelmes filmdélután vagy egy hangulatos éjszaka eltöltésére is.

Egy kanapé a nappali fókuszpontja, de sokan vannak akiknél a hálószobában, vagy egy külöm szobában is megtalálható. Ez több lehetőséget kínál, és szükség esetén egynél több ágyat is biztosíthat.

A kanapéágyak előnyei

Egy kanapéágynak több előnnyel is rendelkeznek.

Kettős funkcionalitás

Azok számára, akiknek nincs szabad hálószobájuk, de szeretnének helyet biztosítani a náluk alvó vendégeknek, ágyazható kanapé az ideális megoldás. Kihúzható kanapék stílusos ülőhelyet kínálnak nappaliban amely egy pillanat alatt ággyá alakítható! A modern matracos kanapéágyak akár 160X200 cm fekvőfelülettel rendelkeznek!

Helytakarékos

Sokan azért vásárolnak kanapéágyat, hogy, megtakarítsák azt a helyet, amelyet egy ágy elfoglal. Lehet, hogy bővül a család, és a szülők kiköltöznek a nappaliba. Egy kanapéágy lehetőséget ad arra, hogy alapterületet szabadítsunk fel, amikor az ágy nincs használatban!

Elegáns

Kanapéágyak már széles szín- és stílusválasztékban állnak rendelkezésre, így garantáltan megtalálja azt, amely tökéletesen illeszkedik otthona dekorációjához!

Tartós

Kettős funkcionalitásuknak köszönhetően a kanapéágyak rendkívül erősek és tartósak, hogy zökkenőmentesen válthassunk a kanapé és az ágy között, és biztosítsák, hogy kanapénk szerkezete a lehető leghosszabb ideig tökéletes állapotban maradjon.

A kanapéágyak ára

Ha már az árnál tartunk, egy kanapéágy praktikus és kedvező megoldás egy hagyományos kanapé és egy ágy külön megvásárlásához képest. Ezzel az egyetlen bútordarabbal mindkét lehetőség közül választhatunk, és bármikor használhatjuk azt, amelyre szükségünk van.

A legújabb, modern nyitórendszerek, mint például a Nova System ágymechanizmus, mely egy matracos ágy kényelmét kínálja, szintén bónuszt jelentenek az ár tekintetében. Néhány évvel ezelőtt komoly erőfeszítésbe került a kanapé kinyitása, hogy ággyá változzon. A modern ágymechanikák sokkal egyszerűbbek, és egy egyszerű mozdulattal egy matracos fekvőfelületet varázsolhatunk kényelmes kanapénkból.

Nagyon kényelmesek

A kanapéágyak egyik előnye az általuk kínált kényelmi szint – annak két formája bármelyikében. Ennek az az oka, hogy az ipar megértette, hogy az emberek mit szeretnének, amikor ilyen típusú bútorokat vásárolnak, ezért igyekeznek minőségi anyagokból gyártani, amelyek garantálják a kiváló kényelmet és a pihentető alvást.

A kanapéágyak nagyon tágasak

Ha több vendég tesz nálunk látogatást, vagy kis lakásban lakunk, nagyon hasznos, ha rendelkezönk egy kanapéággyal, mely segít optimalizálni a teret, és kényelmet biztosít vendégeink számára. Akkor is kiváló szolgálatot tesz, ha a gyerekek ottalvós pizsamapartit rendeznek: egy kanapéágy nagyszerű lehetőség arra, hogy mindenki elférjen.

A kanapé hátrányai

Az előnyök hosszú listája után itt az ideje, hogy beszéljünk a hátrányokról és a negatívumokról, amelyeket tudnunk kell, hogy elkerüljük a csalódást.

Alkalmi használat

Bizonyos kinyitható kanapékat csak alkalmi használatra terveztek, például vendégek elszállásolására vagy családi filmnézésre terveztek. Vagyis sokuk nem kínálja az ágy állandó kényelmét.

A fekvőfelület mérete

Egy ágyazható kanapé fekvőfelülete nem minden esetben optimális két fő részére. Két alvó ember részére az elvárt minimális fekvőfelület 140 cm szélesség, és 200 cm hosszúság. Sok kinyitható kanapé viszont ennél kisebb fekvőfelülettel rendelkezik. Méretétől és minőségétől függően ezért sokszor csak egy személy számára lesz kényelmes. Másrészt kanapévásárlás előtt feltétlenül tájékozódjunk, mekkora súlyt bír el a választott modell, és hogy két ember tud-e aludni rajta.

Mint látható, a kanapéágyaknak több előnye van, mint hátránya. Azonban készítsünk egy listát arról, hogy mire számítunk, mik az elvárásaink kanapéágy vásárlása előtt, és nézzük meg, mit tud nyújtani nekünk. Így könnyebben dönthetünk és sikeresen vásárolhatunk.