Nyerő választás a laminált padló

Amikor padlót választunk otthonunkba, az egyik első lehetőség, amely szembe jön velünk, az egyszerre divatos és hamarosan klasszikus választás, a laminált padló. Akármilyen lakberendezési stílus és színek dominálnak otthonunkban, a laminált padlót biztosan okosan illeszthetjük bele.

Persze, ehhez stílusosan kell választani, hiszen sok színárnyalat áll a rendelkezésünkre, de teljesen más atmoszférát teremt lakásunkban egy sötét, komorabb laminált padló, és megint más egy soft luxe típusú, minimalista, világos megjelenésű padló. A régi típusú klasszikus faparkettákkal szemben ez a kortárs padló egy letisztult, könnyebben takarítható, egységesebb felületű padló típus. Burkolási technikájának köszönhetően, mivel csak préselt formában tartalmaz fát, és azt is csak az alsóbb rétegei, a felső réteg pedig műanyag, amin van a dekor réteg, így sokkal tartósabb állagúak, mint a fa felületű burkolatok, eredeti faparketták.

A laminált padló mellett szóló fontos érv még kopásálló tulajdonsága. Minőségét hosszútávon át megőrzi, különösebb karbantartás igénylése, vagy egyéb komplikációk nélkül, hiszen tisztítását egy egyszerű nedves ruhával kell végeznünk. Ami még szintén előnyös lehet, főleg a nyári melegben, hogy az erős UV sugárzás hatására sem fakul ki vagy színeződik el. A laminált padlóban tehát garantáltan nem fogunk csalódni, és mindenképpen egy modern választás a mai rohanó világban, ahol igyekszünk a tulajdonunk karbantartását is minél hatékonyabban, de gyorsabban végezni.

Mindeközben pedig stílusos és harmonikus megjelenést biztosít otthonunk számára. Érdemes körülnézni a lorincparkett.hu oldalán, ahol nemcsak széles választék áll a rendelkezésünkre, de tapasztalt eladók segítségére és szaktanácsadására is számíthatunk a vásárlás során. Az okos tanácsokkal meghozott döntés pedig mindig gyümölcsözőbb, mint a laikus spontaneitás sodrása.