Mikor igényelhető a duguláselhárítás?

Vannak olyan vízrendszeri problémák, amik idegesítőek és valójában elkerülhetetlenek. Most abba nem megyünk bele, hogy a preventív rendszeres kontroll mennyit számít, és hogy a rendeltetés szerinti használat csodákra képes. Mindkettő igaz, de koncentráljunk most arra, amikor a baj bekövetkezik. Mi a teendő ezután? Jöhetnek a házi praktikák, a szomszéd meg a rokonság? Vagy mondjuk célszerű azonnal szakemberhez fordulni?

A dugulás nem válogatja meg, hogy mikor érkezik

Ugye nem! Milyen jó is lenne, ha legalább irányíthatóvá válna a góc keletkezése. Viszont csak hogy tovább bonyolódjon a helyzet, az esetek jelentékeny százalékában borítékolható az éjszakai galiba. Vagy legalábbis a késő esti fennakadás. Mondjuk a napzáró tisztálkodás közben kiderül, hogy ami kifolyik, az bizony lefelé már kevéssé távozik. A kérdés az, hogy ekkor mi a legjobb stratégia? Hagyni az egészet, majd megjavul reggelre alapon, vagy azonnal a pumpa után nyúlni és veszettül moccanásra sarkalni a dugulást? Esetleg jöhet a segítségkérés? A duguláselhárítás 0-24 órában?

Amikor a lefolyó jól láthatóan egyáltalán nem hajlandó egyetlen csepp vizet sem leengedni, akkor felesleges áthívni a szomszédot vagy megpróbálni saját kezűleg orvosolni a problémát. Tehát igen, a legjobb út, ami ekkor bejárható a segítségkérés. Az interneten annyi cég kínálja az éjszakai kiszállás szolgáltatását, mint égen a csillag. De vigyázat! Tízből kilencen csak ámítanak. Érdemes egy próbát tenni akkor, amikor amúgy nincs vészhelyzet. Döbbenetes tapasztalatok szerezhetőek. Viszont szerencsére azért nem minden fekete vagy fehér. A színfoltot jelentő kivétel minden fővárosban élő bajba jutott számára elérhető!

Akkor mégis van remény?

Természetesen! A duguláselhárítás Budapest kerületeiben nem ütközhet akadályba akkor, ha a telefon a dugulaselharitas-fix-aron.hu csapatánál csörren meg. Egy kolléga egész éjszaka azért ügyel, hogyha beérkezik egy hívás, akkor indulhasson is enyhíteni a nehézséget. Hiszen mi pontosan tudjuk, hogy a dugulás nem gyerekjáték, nem olyasmi, amit szívesen elnézeget az ember, így aztán az elhárítás sem várathat magára, vagy épp a szerelőre.