Mi az a motivational maps és hogyan segíti a munkavállalókat?

Ma már a munkavállalók egyenrangúak a munkáltatóval és joguk van váltani, ha nem tetszik nekik az adott hely, ha úgy érzik, hogy nem lelkesíti, motiválja őket a lehetőség, amit a főnökeik kínálni tudnak a számukra. Sok ember úgy gondolja, hogy nem a munkavállaló feladata a feltétel nélküli hűség és maximális teljesítmény, hanem ezt ki kell a munkáltatónak érdemelnie azzal, hogy megfelelő körülményeket biztosít a munkavállaló számára.

Minden ember ugyanis kicsit más fejlődés, eredményesség, kapcsolatok iránti viszonyával tekintetében, ha a munkáról van szó, a motivational maps pedig megmutatja azt, hogy a 9 fő motivátor mennyire fontos az adott embernek. A VIP Coaching Center szakemberei segítenek abban, hogy a munkáltató tisztába kerüljön azzal, hogy a munkavállalót, aki jó munkaerőnek bizonyul számára hogyan tudja lelkesíteni, hogyan tud neki érdekes, fejlődését elősegítő, lelkesítő feladatokat adni. Sokszor ez nem egyértelmű elsőre, így ilyenkor érdemes kitölteni a munkavállalóval a motivational maps tesztet. Az is előfordulhat, hogy akkor használják a motivational maps-et a munkáltatók, amikor új munkaerő felvétele előtt állnak.

A motivációs térképek kitöltéséhez viszont szakértelem kell, ezért is javasoljuk, hogy a VIP Coaching Centeren belül menjenek el az érdeklődők kitölteni vagy kitöltetni a térképet. A coachok, HR-osztály munkatársai, trénerek szoktak elvégezni olyan tanfolyamokat, melyeknek keretein belül megtanulható a motivational maps értelmezésének és gyakorlati alkalmazásánák módja is, ha pedig egy nagyobb cég motivációt érez arra, hogy saját szakemberrel is rendelkezzen, aki ki tudja töltetni és értelmezni  a térképet, akkor lehetőség van arra, hogy elküldje a HR munkatársait egy motivációs térkép akkreditációs képzésre.