A modern játszótereken a csúszda

Hosszú időn keresztül pácolt fából készültek a közterületi játszóterek főbb elemei, melyeknek többek közt az is volt a hátránya, hogy ezek a fa elemek az időjárási viszontagságok következtében hamar tönkrementek, veszélyessé vált a használatuk.

Ma már ez másképp van, acél és műanyag játékok kapnak már helyet a játszótereken, melyek EU-s szabvány alapján készülnek. Így biztonságosabbak azok az eszközök is, melyekre fel kell mászni a használathoz, mint a csúszda.

Egy nívós közterületi játszótéren különféle extrákkal felszerelt csúszdák kapnak helyet, olyan elemek, melyek már messziről is felhívják a figyelmet magukra. Közelről pedig még impozánsabb a megjelenésük, a gyerekek számára pedig izgalmasabbak. A legjobb csúszda az, aminek a megjelenése rendhagyó, ami játszóvárhoz is kapcsolódik. A hagyományos játszótéri elemek mellett, mint a csúszdák helyet kapnak az új típusú játszótereken a test és készségfejlesztő elemek is, melyek segítenek a gyerekeknek a szocializáció mellett a fejlődés más területein is.