Ezek a klímaszerelés feltételei

Klíma nélkül ma már aligha tudjuk elképzelni életünket, pláne akkor, ha a tikkasztó nyári hónapokról van szó. Amennyiben klímavásárlás mellett tesszük le a voksot, fontos tudni, hogy kizárólag profi végezheti a beszerelést, amely cég az NKVH-nál regisztrált. A legtöbb cégnél létezik egy alap klímaszerelési díjcsomag, amelyben foglalt összeg azonban tovább nőhet, ha speciális igényekkel rendelkezünk, vagy az ingatlan kialakítása követeli meg az időigényesebb munkavégzést. A klimaszakaruhaz.hu linkre kattintva elolvashatja, hogy mik lehetnek az alapfeltételei egy klímaszerelésnek.

A hagyományos klímaszerelés során a normál téglafal átütése után a külső és belső egység beszerelése egy három méteres hűtött útvonalon belül történik. A konzolok rögzítése szintén a folyamat részét képezi. Itt mindenképpen szót érdemel a kültéri egység, mely bizonyos esetekben problémás lehet. Amennyiben állványozás vagy alpin technika alkalmazása szükséges hozzá, úgy természetesen jelentős plusz költségekkel lehet számolni. A klímaszerelés során a szakemberek megmutatják az alapvető funkciók használatát is.

S hogy mi a helyzet akkor, ha extra kiadások fordulhatnak elő? Mikor kell mélyebben a zsebünkbe nyúlni? Lássuk! A standart klímaszerelésen felüli költséggel jár például a több téglafal vagy betonfal átütése. Nem mindegy, milyen hosszú csővezetékre van szükség a két konzol között. Előfordulhat, hogy régi készülék helyére szeretne a megrendelő újat beszereltetni, ilyenkor a korábbi eszköz leszerelése is a szakemberek feladata. A vastag hőszigetelés pedig gyakran szükségessé teszi, hogy speciális csavarokat alkalmazzanak a profik a konzol rögzítéséhez.

Fontos tehát tudni, hogy a helyiség és az ingatlan adottságai is szerepet játszanak abban, miként történik a klíma beszerelése, és az mekkora költségvonzattal jár. Előzetes felmérésre is sor szokott kerülni, így a szakemberek már minden információ birtokában érkezhetnek a helyszínre, hogy kifogástalanul elvégezzék a rájuk bízott feladatot. Mivel nyáron rendszerint nagyon nehéz klímaszerelőt találni, ezért célszerű már most elgondolkodni azon, hogy a tikkasztó hőséget valóban klíma nélkül szeretnénk-e idén is tölteni. A működtetési költségek szinte elhanyagolhatóak, ám a berendezés nyújtotta előnyökhöz kétség sem férhet.