Ezért köss utasbiztosítást a vakáció idejére

Akár spontán, akár hónapok óta tervezett nyaralásra készülünk az utasbiztosítást ne felejtsük el időben elintézni. Sokszor legyintünk rá, hiszen nem gondolunk bele, hogy bármi rossz történhet, viszont sosem tudhatjuk, hogy nem lesz valamelyikünk beteg, vagy ér baleset a nyaralás alatt. Főként, ha családdal, gyerekekkel utazunk, vagy előre tudjuk, hogy veszélyes vizekre fogunk evezni, például búvárkodásra, vagy rafting túrára készülünk. Egy körültekintő utasbiztosítás 2021-ben nyugalmat és valódi biztonságot ad, így tényleg felhőtlen lehet a kiruccanás. Ne menjünk el mellette inkább nézzünk utána, hogy milyen típusút érdemes választani és miért. Az alábbi okok jó példát adnak arra, hogy miért érdemes biztosítani az utazásunkat.


Láblógatás helyett kórházi folyosó?Nem úgy tervezzük a nyaralásunkat, hogy orvosi várókban, vagy a kórházi folyosón fogunk üldögélni, de ez mégis könnyen megtörténhet. Elég egy rovarcsípés, egy allergiás reakció, netán egy rossz lépés, ami bokafiamhoz vezet. De a gyerek vagy a kutya is napszúrást kaphat. Ezek mellett a súlyosabb baleset lehetőségével is számolnunk kell legalább arra az időre még aláírjuk a biztosítást. Ha hegyet mászunk, vagy rafting túrára készülünk, akkor még nagyobb a kockázat, és a kellemetlenség még fokozódhat az anyagiakkal is. Külföldön egy kórházi ellátás akár többmilliós tétel is lehet, viszont a biztosításunk mindezt teljesen vagy részben fedezi. Asszisztencia szolgáltatással kiegészítve pedig segít az adott országban tájékozódni is.Az utasbiztosítás 2021-ben az alábbiakat tartalmazza:

  • kórházi napidíjakat, vizitdíjat, baleset esetén a mentéssel járó költségeket is fedezi,
  • szükség esetén a tolmács díját,
  • rokonokkal való kapcsolattartás díját – amennyiben van,
  • esetenként a magánkórházi ellátást,
  • rokonok kiutaztatását,
  • betegszállítást, és a gyógyszerek, segédeszközök díját,
  • baleseti rokkantság, vagy halál esetén pedig kártérítés is jár vele.

Nem várt gyomorbajok

Egzotikus országokban köztudott, hogy nem iszunk a csapból, nem eszünk ismeretlen gyümölcsöt és azt is átgondoljuk, amit az éttermek elénk tesznek. Bár ez utóbbi már kevésbé rizikófaktor, hiszen a helyiek szeretik a vendégeket és mindent megtesznek a jólétükért, azonban akár egy ismeretlen fűszer is okozhat gondot az avatatlan gyomornak. Sajnos könnyedén végződhet a vacsora hasmenéssel, netán gyomorrontással, ami orvosi ellátást igényel. A biztosítás ebben az esetben is segít a költségek megtérítésével.

Elveszett vagy sérült bőrönd

Az utasbiztosítás mellé a csomagunkat sem árt biztosítani, pláne, ha repülővel utazunk. Nagyon kellemetlen, amikor elvész vagy megsérül a poggyászunk. Persze azonnal nem pótolja az elveszett vagy megsérült dolgainkat a biztosítás sem, de a későbbiekben legalább megtéríti a keletkezett kárunkat. A biztosítás megkötésekor azonban jól olvassuk át, hogy mit tartalmaz a szerződés, mert előfordulhat, hogy egyes értékekre nem érvényes.

Utas-, és poggyászbiztosítást gyorsan és egyszerűen

Utasbiztosítás 2021-ben már hihetetlenül egyszerűen, akár online vagy telefonon is köthető, viszont, ha elvesztünk a kínálatban, akkor kérjük ki a személyes ügyintéző segítségét, aki minden esetben készségesen segít kiválasztani, hogy mire lesz szükségünk és megfelelő kiegészítő szolgáltatásokat is tud ajánlani az alapok mellé. De, ha mégis az online verziónál maradnánk, akkor biztonsággal használhatjuk a szolgáltatók kalkulátorait, ahol beállíthatjuk az utazás minden szükséges paramétert és ha megfelelő opciót ajánl a rendszer, akkor helyben meg is köthetjük a szerződést fölösleges utazgatás, és papírmunka nélkül. Nézd meg az Axa-assistance kínálatát, szükség esetén pedig kérd a segítségünket.