Miért nem nő a hajam?

Megjelenésünkben fontos szerepe van a hajunknak. Akár férfiak vagyunk, akár nők, a hajunk jelentős tényező a vonzó külső elérésében és fenntartásában.

Van, akinek szerencséje volt a genetikai lottón és szép hajjal büszkélkedhet, de még a legszerencsésebbek is előbb utóbb szembesülnek a hajhullás rémségével.

A hajhullás és a kopaszodás, a hajnövesztés kérdése mindkét nemet egyformán foglalkoztatja.

Mivel árthatunk a hajnövekedésünknek?

Három olyan tényező is van, ami erősen befolyásolja a hajunkat, de nemcsak magát a hajszálat, hanem a hajhagymákat is.

Az első ilyen faktor, az elégtelen táplálkozás. Ha nem lenne már az is elegendő negatív tényező, hogy milyen gyatra élelmiszerekhez jutunk a boltokban, ráadásul bedőlünk a sztárdiétáknak is, amik mind-mind valamilyen tápanyag megvonásán alapulnak. Ne várjuk, hogy szép, fényes és dús hajunk lesz, ha így táplálkozunk! A szervezetünknek és hajunknak is vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre van szükségük. Az esszenciális zsírsavak kiemelkedően fontosak.

A második erős negatív faktor a dohányzás. Sajnos a dohányzás öli a C vitamint a szervezetünkben, így a hajhagymáinknak sem jut elegendő belőle. A harmadik faktor, amit elég nehéz elkerülni manapság, az a stressz. Stressz hatására csökken az vér oxigénellátottsága, így a hajhagymáinké is.

Mi tegyek, hogy a hajnövesztés beinduljon?

Kézenfekvő a válasz: a fenti tényezőket először is küszöböljük ki. A hajnövesztő szerek közül a segítségünkre tud lenni több termék, ami segíthet a problémán. Az első: szedjünk jó minőségű hajvitaminokat. Ezek egyrészt kiküszöbölik a tápanyaghiányt, sőt, a napi szükséglet többszörösével rendelkeznek. Ezért a hajvitaminokat csak az előírt ideig szedjük (többnyire 3 hónap).

A másik fontos termék: a hajnövesztő szérum. Ezek azért nagyon fontosak, mert a hatóanyagokat közvetlenül a hajhagymákhoz juttatja. A harmadik pedig a fejmasszírozó kefe. Ez utóbbival több legyet is üthetünk egycsapásra: egyrészt be tudjuk masszírozni a fejbőrünkbe a hajnövesztő szérumokat, hajszeszeket, másrészt a fejmasszírozás stresszoldó hatású, harmadrészt beindult a vérkeringés a fejbőrben, ami több tápanyagot és oxigént szállít a hajhagymákhoz.