Gardróbszekrény a háznál

A bútorválasztásban talán a gardróbszekrény a legnehezebb, hiszen szeretnénk, hogy mindenféle része legyen, beférjen a lakásba és ráadásul még jól is nézzen ki.

Jogos elvárás, hogy egy gardróbszekrényben legyen legalább három fiók, hiszen a kisebb ruhaneműinket, a zoknikat, alsóneműket sokkal könnyebb fiókokban tárolni, szinte lehetetlen őket polcon tartani. Aztán természetesen fontos, hogy legyen polcos rész benne, hiszen a pulóvereket, nadrágokat, pólókat polcos részen jó tárolni. Aztán nem árt, ha újdonsült gardróbszekrényünknek van úgynevezett akasztós része. Mindenki tudja, hogy miről van szó. Igen, az, ahol vállfán tároljuk az ingeket, blézereket, zakókat, esetleg kabátokat.

Vannak olyan gardróbszekrények, amelyekben egyéb speciális részek is találhatók. Ilyen a cipőtároló, amely rendszerint egy fém keret, amelyből felfelé állnak a sámfa alakú kis oszlopok, erre állítva húzhatjuk rá a cipőket. Ez egy helytakarékos és kétségkívül praktikus megoldás, hiszen a sámfa alakú tároló segít hosszabb ideig megtartani a cipők alakját.

Aztán léteznek olyan gardróbszekrények is, amelyekben fiókos sínnel ellátott, kihúzható kosár van. Ebben zoknikat, kisebb ruhaneműket lehet könnyen tárolni.

Nem árt, ha gardróbszekrényünk ajtóval van ellátva, hiszen a ruhák kevésbé porosodnak, az ajtókon pedig igen hasznos a tükör, hiszen a reggeli rohanásban gyorsan ellenőrizni tudjuk, hogy szalonképesen indulunk-e el otthonról, ráadásul a tükrös gardróbszekrénnyel nagyobban tűnik szobánk.