Így zajlik egy utólag beépíthető ajtónak a beépítése

szalafa.hu linkre kattintva megnézheti, hogy hogyan lehet utólag is beépíteni egy beltéri ajtót. A Szalafa azokra az ügyfelekre is gondol, akik esetleg saját maguk szeretnék az ajtók beépítését elvégezni. A gyártó által készített különféle toktípusok esetében törekedjünk arra, hogy mindig az ajtó nyílásához mérten gyártassuk és rendeljük meg az ajtókat. Természetesen, ha hivatalosan is megrendeljük a felmérést rendelés előtt akkor biztosan nem fogunk tévedni és nem gyártanak le rossz méretű ajtót. A gyártónál bármilyen méretre lehet rendelést leadni, hiszen a Szalafa tudja, hogy két egyforma méretű vastagságú fal nem létezik. Itt nem toldozgatnak és foldozgatnak, hanem mindig pontosan a mérés szerinti méretre gyártják le az ajtókat. Nagyon sok forgalmazó foglalkozik az ajtók értékesítésével, de nem mindegy, hogy a méret stimmel-e. Az ajtókhoz felülvilágítót is forgalmaznak.

A weboldalon elérhető a teljes beépítési útmutató. A Szalafa Kft. utólag beépíthető ajtói nagy sikert értek el már eddig is. A padlóburkolás, a fürdőszobák csempézése vagy akár az alapozó festést követően is beépítésre kerülhetnek ezek az ajtók. Biztosak lehetünk benne, hogy egyetlen elvégzett munkálat sem fog sérülni. Minden esetben tokonként, ajtólaponként és az utólag is beszerelhető tok borítással szállítják le a vevők rendeléseit.

Első körben érdemes az alkatrészek kicsomagolásával és ellenőrzésével kezdeni, ezt követheti az ajtótokok behelyezése a falnyílásba. A behelyezéskor használjunk ékeket, amelyek segítenek a tokokat a padló fölött pár milliméterrel elhelyezni. A pontos behelyezés nagyon fontos és ezután még egy vízzáró réteg is szükséges, amelyet szilikonnal lehet megoldani. A vízzárás beltérben elhelyezett ajtóknál is szükségszerű, hiszen a gyakori felmosások nem kedveznek a fából készült ajtóknak. Az ékeléskor oda kell figyelni, hogy a hosszanti tokszárakat függőlegesen helyezzük be és a vízszintes elemet pedig pontosan vízszintesen. Behelyezéskor legyen a kezünk ügyében egy vizszintező, ne csak szemmértékkel helyezzük be az ajtókat. A beállítás elvégzése után az ajtótokokat purhabbal kell kitölteni, de ügyelni kell arra, hogy a távtartókat előtte helyezzük be.  Miután a purhab megkötött a felesleges részeket el kell távolítani. A tökéletes illeszkedéshez használjunk gumikalapácsot. Az ajtószárnyak beakasztása után még a gumitömítés alatt egy imbuszkulcs segítségével állítható az ajtópánt. Most már nem marad más hátra, mint a kilincs és a zár beszerelése.