A finanszírozás az egyik kulcskérdés az induló vállalkozásoknál

A Forrás Centrum oldalán már elérhetők az Új Széchenyi Terv pályázatai. Jelenleg a GINOP pályázat áll minden vállalkozás rendelkezésére. A Forrás Centrum eddig már 900 nyertes pályázattal büszkélkedhet és már 13 milliárd forintnyi támogatást sikerült átadnia a vállalkozásoknak. Az EU pályázatok nyertesei közé bekerülni nem egyszerű, de megoldható, ha segítséget veszünk igénybe. Egyéni vállalkozóknak is segítséget nyújtanak, ekkor az előző két év szja bevallását kell átnyújtani a pályázatírással foglalkozó cégnek. Az szja bevallás alapján a cég elvégzi a minősítést és jelzi, hogy mennyire alkalmas a cég a pályázatbenyújtásra. Ez nagyon fontos lépés, hiszen feleslegesen nem érdemes nekifogni a pályázatírásnak.

Beruházások indításakor többféle lehetőség is a vállalkozások rendelkezésére áll, ami a finanszírozást illeti. Pályázatok, hitelek, tőke és saját forrás. Minden vállalkozás arra törekszik, hogy a legmegfelelőbb feltételek mellett jusson hozzá a kívánt forráshoz és a pályázatíró cégnek is kiemelt fontosságú. A legolcsóbb megoldás természetesen a saját forrás, de ez nem minden esetben igaz. A legelőnyösebb megoldást minden esetben a pályázatok kínálják a kis- valamint a közepes vállalkozások részére. A pályázatok szinte ingyen pénznek tűnhetnek, de számos olyan előírás van, amelynek meg kell felelnie az adott vállalkozásnak. A pályázatok beadása igen bonyolult, hiszen sokszor nem akkor jelentik be a pályázati lehetőséget, amikor a vállalkozásnak a legnagyobb szüksége lenne rá. Célszerű a pályázatkiírásokhoz hangolni a különféle beruházási döntéseket.

 

Az ingyen pénzt minden esetben megdrágítják az utófinanszírozások, de ennek az összegnek a csökkentésében szintén segítséget nyújt a pályázatíró cég. A pályázatírói munkakör egy komplex feladatot takar, hiszen a szakemberek pontosan tudják, hogy melyik pályázat mire jó és érdemes-e az adott vállalkozásnak elindulnia a pályázaton. A nagy precizitást igénylő állás a kis- és közepes vállalkozásoknak, az alapítványoknak, a nagyvállalatoknak kulcsfontossággal bír. A pályázatok benyújtásakor mindig a pályázat elnyerése a legfőbb cél. Természetesen a vállalkozások és nagyvállalatok saját maguk is elkészíthetik a pályázatokat, de ez nagyon sok időt igényel. Mire a támogatási összeghez hozzájutunk, nagyon sok munkaóra fekszik majd a pályázat elkészítésében. Profi, precíz és szakképzett ember kell a pályázat összeállításához. Ha a szervezetnek nincsen erre a célra megfelelő szakembere, akkor érdemesebb egy külsős céget felkérni a munkára.