Emelkedett a folyamatban lévő lakásértékesítések száma az Egyesült Államokban júliusban

Emelkedett a folyamatban lévő lakásértékesítések száma az Egyesült Államokban júliusban, az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége, a National Association of Realtors (NAR) szerdán közölte, hogy az aláírt szerződések számára alapozott index értéke 111,3 pontra nőtt a júniusi 109,9 pontról. A júliusi az utóbbi egy évtized második legjobb értéke.

Elemzők 0,6 százalékos havi szintű növekedést vártak a júniusi 0,2 százalékos emelkedés után.
Éves összevetésben 1,4 százalékkal ugrott meg a folyamatban lévő lakásértékesítések száma, tavaly júliusban 109,8 ponton állt az index.
A NAR minden hónapban közzéteszi a folyamatban levő lakásértékesítések statisztikáját, amely a használt lakásokra kötött adásvételi szerződések számát mutatja. A tényleges adásvétel általában egy-két hónappal követi a szerződéskötést.
Az alacsony kamatoknak és a foglalkoztatottság növekedésének köszönhetően stabil a használt lakások iránti kereslet, miközben egyre kevesebb lakást kínálnak eladásra.
Júliusban, havi szinten, szezonálisan kiigazítva, 3,2 százalékkal, 5,39 millióra esett az eladott használt lakások száma a júniusi 1,1 százalékos növekedés után. A forgalom visszaesésének oka az, hogy a szűkös kínálat miatt gyors ütemben emelkedtek az árak.
Idén várhatóan 5,38 millió használt lakás cserél gazdát, ami 2,8 százalékos emelkedés lenne a tavalyi évhez képest.

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>