Zebra kártyanyomtatók: tudnivalók a retranszfer nyomtatásról

A retranszfer nyomtatás egy közvetett nyomtatási technológia. Működésének lényege, hogy a festékszalagról a festéket mindig színenként hőhatás segítéségével (szublimációval) viszi fel egy transzfer filmre. A filmről a kép a kártyára hőhatás segítségével jut el. Ez az egyik legfejlettebb technológia, ami ma a piacon elérhető, és talán a legtöbb cég emellett a technológia mellett dönt számtalan előnye miatt.

A retranszfer nyomtatás előnye, hogy a kártyák felületi egyenetlenségei esetén és jól reagál. Teljesen a kártya széléig képes nyomtatni, ezáltal a teljes felület jól kihasználható. Tartósabb és nedvességálló. Különböző anyagokat képes megnyomni, úgy, mint a PVC, PET, PETG és ABS. Képes hologramos transzfer filmek létrehozására is, amely magasabb fokú biztonságot eredményez

Nézzünk meg közelebbről is egy retranszfer kártyanyomtatót.

A Zebra ZXP8 retranszfer kártyanyomtató színes és retranszfer technológiát alkalmaz. Általában dolgozói beléptető kártyák, ügyfélkártyák és látogatói kártyák nyomtatására alkalmazzák. Maximális nyomtatási sebessége eléri a 102 darab kártyát óránként két oldalas nyomtatás esetében. Egyoldalas nyomtatásban kicsit többet, 130 darab kártyát képes kinyomtatni. 300 dpi felbontás mellett, opcionálisan laminálással is rendelkezik. Opcionálisan választható a mágneskártya enkódoló, a memória kártya kontaktus és az RFID kártya enkódoló is.

Kategóriájában az egyik legnagyobb teljesítményű nyomtató, amely a színes kártyákat természethűen, gyönyörű színekben képes megnyomni. A tervezők a landscape technológiát alkalmazva tervezték meg a kártyanyomtatót. Az új képátviteli technológia lehetővé teszi, hogy oly módon nyomtasson kártyákat – akár kétoldalasakat is – a működési hatékonyság nő, a minőség romlása nélkül. A különféle enkódoló opciók segítségével többféle megoldást is kínál. A megbízható kártyanyomtató készülék karbantartási igénye igen alacsony, így elősegítve a gazdaságos üzemeltetést. A készüléket pillanatok alatt üzemképessé lehet tenni, ebben a ZMotif szoftver csomag is segít. A teljes kártyafelület nyomtatásával bármilyen logót, és szöveget el lehet rajta helyezni, bármilyen megszorítás nélkül.

A készülék beszerzése előtt érdemes átgondolnia, hogy a kártyanyomtatást milyen területen kívánja alkalmazni, és ennek fényében meghozni beruházási döntését. A beruházás előtt az éves szinten nyomtatandó kártyamennyiségre is tekintettel kell lenni, hiszen egy gyengébb minőségű nyomtatóval nem lehet nagyobb mennyiséget előállítani. Ha Ön éppen építkezésbe fogott és tudja, hogy később a cégnek is szüksége lesz a nyomtatóra, akkor érdemes egy komolyabb kártyanyomtató készüléket beszereznie. A kártyanyomtató a megfelelő karbantartás és használat mellett akár éveken keresztül képes korrekt működést biztosítani és az Ön által elvárt kártyamennyiséget, a megfelelő minőségben előállítani.